Miika Immonen

Kaikki blogit puheenaiheesta Ylen vaalikone

Täytin vaalikoneen pelkillä "En osaa sanoa" -vastauksilla. Mikä puolue voitti?

Tiedän, että vaalikoneen tai ylipäätään mielipidekyselyn täyttäminen on hankalaa. Siis se yksinkertainen tehtävä, että täytyy valita akselilta: Täysin eri mieltä – En osaa sanoa – Täysin samaa mieltä. Siksi tein testin Yle:n vaalikoneessa, mikä puolue olisi minulle sopivin, jos en osaisi muodostaa omaa mielipidettäni. Tulokset voi myös kääntää toisinpäin. Listan lopussa olevilla puolueilla tai liikkeillä on vahvimmat mielipiteet suuntaan tai toiseen.

Ylen vaalikoneesta: tekstarisähläystä ja sekakielistä keskustelua

 

Täytin Ylen vaalikoneen tänään loppuun asti. Tämä taisikin olla viimeinen suurista vaalikoneista. Ylen vaalikoneessa on monia piirteitä, joilla se eroaa edukseen muista vaalikoneista, erityisesti väittämien osalta. Vaalikone aukeaa yleisölle ensi viikolla.

Erikoinen on myös sisäänkirjautuminen, johon tarvitaan joka kerta uusi tekstarina suomalaiseen liittymään lähetettävä tunnusnumero. Onko tämä nyt vähän liioittelua? 

Vaaligalleria jälleen ihmisten ilona


Näissä kuntavaaleissa vaaligallerian videot teetettiin ehdokkailla itsepalveluna. Tähän mahdollisuuteen on ilmeisesti harva tarttunut, koskapa esim. oman kuntani Multian 28 ehdokkaasta vain oman esitykseni löydän vaaligalleriasta. Vaaligalleriassa ja vaalikoneessa oli alussa ongelmia, mutta ne lienee jo korjattu, joten tilanne näyttäytynee totuudenmukaisena.


Ylen vaalikoneesta muuten kuntamme ehdokkaita löytyy viisi:
http://www.vaalikone.fi/kunta2017/

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä