Miika Immonen

Täytin vaalikoneen pelkillä "En osaa sanoa" -vastauksilla. Mikä puolue voitti?

  • Täytin vaalikoneen pelkillä "En osaa sanoa" -vastauksilla. Mikä puolue voitti?

Tiedän, että vaalikoneen tai ylipäätään mielipidekyselyn täyttäminen on hankalaa. Siis se yksinkertainen tehtävä, että täytyy valita akselilta: Täysin eri mieltä – En osaa sanoa – Täysin samaa mieltä. Siksi tein testin Yle:n vaalikoneessa, mikä puolue olisi minulle sopivin, jos en osaisi muodostaa omaa mielipidettäni. Tulokset voi myös kääntää toisinpäin. Listan lopussa olevilla puolueilla tai liikkeillä on vahvimmat mielipiteet suuntaan tai toiseen.

Kovin vakavissaan tuloksia ei kannata kenenkään ottaa, ja jossain määrin kärkipään tulokset ovat ihan positiiviset, sillä en usko ehdottoman, mustavalkoisen, joko-tai -ajattelun pohjalta löytyvän ratkaisuja nykyisessä maailmanpoliittisessa tilanteessa, vaan enemmän sekä-että -ajattelun kautta. Muillekin kuin vain politikoille suosittelen siirtymistä enemmän ehdottomasta ajattelusta sopeutumiskykyisempiin lähestymistapoihin. Jokainen johtaja ja kasvattaja tietää, että paremmin selviytyy mukautumiskykyisellä luonteella kuin äärimmäisellä jyrkkyydellä.

Mutta tässäpä nämä tulokset, eli vaalikone suositteli minulle vahvana ykkösenä äänestämään Sininen Tulevaisuus -puoluetta. Olin puolueen kanssa 83% samaa mieltä, että kaikkiin vaalikoneen kysymyksiin paras vastaus on: En osaa sanoa.

Toisen sijan jakoivat puolueet tai listat: Keskusta, Liike Nyt ja Kokoomus, vastaten 82% kanssani samoin: En osaa sanoa.

Kolmannen sijan sai Kristillisdemokraatit, ollen 80% samaa mieltä kanssani.

SDP ja Piraattipuolue jakoivat neljännen sijan, ollen 79% samaa mieltä kanssani.

Loput sijat listattuna tähän alle:

Seitsemän tähden liike - 78%

Itsenäisyyspuolue - 77%

Vasemmistoliitto - 76%

Kansalaispuolue - 75%

Suomen Kommunistinen Puolue - 74%

Perussuomalaiset - 74%

Vihreät - 73%

Suomen Kansa Ensin - 71%

Kommunistinen Työväenpuolue - 70%

Liberaalipuolue - 68%

RKP - 68%

Sitoutumaton - 67%

Feministinen puolue - 64%

Eläinoikeuspuolue - 59%

Kansanliike Suomen Puolesta - 43%

 

ps. Kirjoittaja ei ole minkään puolueen jäsen ja tämä ei ole mainontaa poliittisellakentällä mihinkään suuntaan. Korkeintaan, ehkä vain äänestämään kevään eduskuntavaaleissa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Niin, eiväthän ne puolueet osaa sanoa, mitä tuleman pitää kun se kerran ei ole niiden päätettävissä.

Kansalla edessä massiivinen pettymys vaalien jälkeen

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Ei näistä vaalikoneista ole mihinkään, sillä ne poikkeavat liian paljon toisistaan, kun somessa ja muissa kanavissa on tullut ihmettelisen aiheisia kysymyksiä.

Parasta on se, että tutkii jokaisen puolueen puolueohjelmat lävitse ja valitsee sen perusteella, tuon lisäksi vielä pitäisi tutkia itse ehdokas.

On siinä äänestäjällä paljon tekemistä ennen äänestyspäivää.

Minä olen jo aloittanut aiemmin ja tutkin edelleen, kannattaisi sinunkin aloittaa hyvissä ajoin, jotta voit olla varma, että kenelle annat äänesi.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Tämä oli kyllä hauska kokeilu. Ykkössija ei yllättänyt. Sininen tulevaisuus näyttää aika mustalta, kun kokoomuksen ja perussuomalaisten välissä ei ole oikein mitään ekologista lokeroa.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Erittäin hauska blogi! Kiitos siitä.

Toimituksen poiminnat